Recepten

White Negroni

  • 1 oz Suze
  • 1,5 oz Turmeon Blanco
  • 0,5 oz Vones Gin
  • Appel / Rozemarijn

Giet alle dranken in een shaker met ijs, goed schudden en serveer in een glas met ijs.
Decoreer met appel en rozemarijn.

White Negroni
Pan con tomate

Pan con tomate

  • 4 plakken witbrood
  • 2 halve teentjes look
  • 2 eetlepels Surat Extra vièrge olijfolie
  • 4 eetlepels Adolfo Sádaba tomatenpuree
  • (optioneel 4 sneedjes Rosillo Serranoham ‘Gran Reserva’ of Montesano Jamon Ibérico Bellota)

Rooster de plakken brood aan beide kanten en wrijf de teentjes look op de warme sneedjes. Leg 1 EL tomatenpuree op het brood en besprenkel met olijfolie.
Bestrooi met zout en peper. Voeg eventueel sneedje Serrano- of Ibéricoham toe.

Manchego toast

  • Manchego kaas
  • IO olijfolie (Wit: 75% Arbequina en 25% Cacereña)
  • boerenbrood
  • La Chinata gerookt paprikapoeder (zoet)

Snij het brood in dunne sneden en rooster het onder een hete grill.
Schaaf de kaas in grote stukken ( met een dunschiller of kaasschaaf).
Beleg de toast met kaas, bestrooi met gerookt paprikapoeder en besprenkel met olijfolie.

Manchego toast
Scampi met knoflookbonen

Scampi met knoflookbonen (tapa voor 6 pers.)

  • 4 EL Olijfolie Surat
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 3 teentjes look, geperst
  • 2 potten (800g) witte bonen Adolfo Sádaba
  • 1 dl groentebouillon
  • 400 g gepelde scampi
  • 1/2 TL pimenton de la vera La Chinata
  • 2 EL gedroogde tomatentapenade Le Bonta Del Casale
  • 1 TL gedroogde oregano
  • 2TL honing
  • peper en zout
Verhit 2 EL olie in een pan en fruit de ui op middelhoog vuur, bak de look 1 minuut mee. Voeg de bonen toe en prak ze kort met een pureestamper. Voeg de bouillon toe en kruid met veel peper. Meng goed en zet de pan opzij. Bestrooi de scampi met de pimenton en zout. Verhit 2 EL olijfolie in een andere pan en bak de scampi aan beide kanten gaar. Voeg de tomatentapenade, oregano, honing en 2 EL water toe en meng goed. Verhit de scampi tot het vocht begint te borrelen en verwarm de bonen. Schep het bonenmengsel op een bordje, leg de scampi er bovenop en druppel de saus erover.

Kikkererwten met chorizo (tapa voor 4 pers.)

  • 250 gr chorizo in 1 stuk en zonder vel
  • 4 EL olijfolie (Surat)
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 grote teen look (geperst)
  • 1 pot (400gr) kikkererwten Adolfo Sádaba (afgespoeld)
  • 8 pimientos del piquillo Adolfo Sádaba
  • 1 EL sherryazijn maxmeridia
  • peper en zout
  • 2 EL gehakte bladpeterselie
  • krokant brood
Snij de chorizo in kleine blokjes.
Verwarm de olie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui en look
tot ze zacht zijn maar nog niet gebakken.
Voeg de chorizo en kikkererwten toe en bak enkele minuten.
Laat de piquillos uitlekken, snij ze in reepjes.
Neem de pan van het vuur, voeg de piquillos en sherryazijn toe,
kruid met peper en zout en bestrooi met bladpeterselie.
Serveer warm of op kamertemperatuur met krokant brood.
Kikkererwten met chorizo